Nieuws 18 april 2024

Hoog bezoek uit Luxemburg

Van 16 april 2024 tot 18 april 2024 brachten de groothertog en groothertogin van Luxemburg op uitnodiging van ons koningspaar een staatsbezoek aan België. Op woensdagochtend 17 april openden de koning en de groothertog het Economisch Forum in het Egmontpaleis in Brussel, georganiseerd door de Luxemburgse Kamer van Koophandel, met de steun van het VBO.

Tijdens de openingszitting nam Pieter Timmermans, CEO van het VBO, het woord en benadrukte hij het belang van dit staatsbezoek, het hoogste niveau van een internationaal bezoek, om de nauwe banden tussen de twee landen te onderstrepen en dus ook een gelegenheid om de succesvolle economische samenwerking in de verf te zetten.

Verschillende thema’s zoals gezondheidstechnologie, maritieme zaken, hernieuwbare energie en circulaire economie werden tijdens het staatsbezoek naar voren geschoven. Allemaal innovatieve domeinen waarin Belgische bedrijven uitblinken. Pieter Timmermans stelde dat internationale en grensoverschrijdende samenwerking in innovatieve domeinen de kans op succes verhoogt. Hij sprak dan ook zijn overtuiging uit dat dit staatsbezoek en dit economisch forum een goede gelegenheid zijn voor de Belgische en Luxemburgse innovatieve bedrijven om elkaar beter te leren kennen en samen te werken aan nieuwe oplossingen voor de vele uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden.

Voor het VBO was het ook een genoegen om opnieuw samen te werken met de Luxemburgse Kamer van Koophandel, net zoals in 2019, toen onze vorsten werden uitgenodigd voor een staatsbezoek aan Luxemburg.

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.