Nieuws 14 december 2023

VBO blijft zich engageren voor inclusieve panels

Op maandag 27 november organiseerde Febelfin bij het VBO een event om ervaringen te delen rond inclusieve en diverse panels. Verschillende organisaties, bedrijven en sectorfederaties deelden hun ervaringen en inzichten nadat ze twee jaar geleden het Inclusive Panels-charter ondertekenden waarin ze zich engageren voor een betere balans van genders, generaties en achtergronden in paneldebatten. Welke veranderingen brachten ze intussen aan? Wat werkt en waar liggen nog uitdagingen?

Ook het VBO als organisatie, maar ook de VBO-directieleden persoonlijk, ondertekenden in 2021 het Inclusive Panels-charter. Op die manier wil het VBO bijdragen tot rijkere en meer open debatten, met meer innovatieve ideeën. We gaan daarbij actief op zoek naar diverse experts en streven ernaar ook onze evenementen zelf toegankelijk te maken voor iedereen – ook voor deelnemers met specifieke behoeften.

Naast dat engagement voor diverse, inclusieve panels, zet het VBO zijn engagement rond diversiteit en inclusie ook op andere vlakken verder: zo ondertekende het in 2019 reeds, samen met andere interprofessionele werkgeversorganisaties, een samenwerkingsovereenkomst met Unia rond vorming en begeleiding, uitwisseling van juridische expertise, uitwisseling van advies en aanbevelingen rond beleid, en communicatie.

Meer informatie rond inclusieve panels en het Inclusive Panels-charter: https://inclusivepanels.be/nl

Wenst u ook adverteren?

Uw advertentie kan hier toegevoegd worden + link

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.