Nieuws 18 maart 2024

Werk mee aan de SDG Barometer!

Tot eind april kunt u opnieuw de SDG Barometer invullen. De SDG Barometer is een initiatief van de Universiteit Antwerpen, UCLouvain, Antwerp Management School en het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling. Dat tweejaarlijkse onderzoek brengt in kaart hoe Belgische organisaties bijdragen aan het realiseren van de SDG’s en wat dat voor hun organisatie betekent.

De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s of Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties werden officieel gelanceerd op 1 januari 2016, nadat ze in 2015 werden goedgekeurd door de wereldleiders.

Het geheel van 17 SDG’s omvat een uitgebreid actieplan voor een duurzamere wereld zonder armoede. Toen de doelstellingen nog maar pas waren opgesteld, vormden ze al de basis voor heel wat duurzaamheidsinitiatieven van nationale overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen.

Traditiegetrouw verschijnt daarover een uitgebreid onderzoeksrapport, dat zal worden gepresenteerd op het SDG Forum later dit jaar.

Om het onderzoek zo goed mogelijk uit te voeren, is het belangrijk om zoveel mogelijk respondenten te mobiliseren. Via deze link kunt u de SDG Barometer tot eind april online invullen voor uw organisatie of bedrijf (dat duurt 15 à 20 minuten). 

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.