Energievisie voor België

Een energievisie voor België op punt stellen is een absolute noodzaak. De debatten hierover verlopen moeizaam, niet in het minst door de bevoegdheidsverdeling. Ook kunnen de standpunten en belangen ver uit elkaar liggen.

De ‘Energievisie voor België’ van het VBO wil alle stakeholders verenigen rond duidelijke doelstellingen en bijbehorende te implementeren maatregelen. In deze visie maakt iedere sector (industrie, energie, transport, gebouwen) een omwenteling door richting een meer koolstofarme samenleving. Die evolutie zal voor een groot stuk moeten worden ondersteund door structurele maatregelen genomen vanuit een gemeenschappelijke visie. Een duidelijke governance ter zake is meer dan ooit noodzakelijk. Overigens vereist deze visie van het VBO een belangrijke steun vanuit de maatschappij, waar nog werk aan is.


> Klik hier voor de publicatie

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.