Focus International Trade – Speciale editie Oekraïne ‘Handel in tijden van oorlog’

Dinsdag 19 april 2022 – Op donderdag 24 februari viel Rusland, met de steun van Wit-Rusland, Oekraïne aan. Dat was het startschot voor een periode van instabiliteit aan de poorten van Europa. Het VBO was uiteraard bijzonder verontwaardigd over die aanval en betuigt het Oekraïense volk zijn medeleven. We denken daarbij ook aan de Belgische ondernemers en hun naasten in Oekraïne. Bovenop de tragedie die de bevolking in de oorlogsgebieden en de vele vluchtelingen doormaken, heeft de oorlog ook gevolgen voor onze economie.

De omvang van de crisis als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de weerslag ervan op ons land hebben ons ertoe aangezet om de publicatie van dit vierde nummer van onze Focus International Trade te vervroegen en het volledig in het teken van Oekraïne te zetten. Dat maakt deel uit van de inspanningen van het VBO om de sectorfederaties en de ondernemingen via allerlei kanalen op de hoogte te houden: via onze website, binnen de taskforce ‘VBO/sectoren’ die eerstdaags na het begin van de oorlog werd opgericht, en aan de hand van verschillende webinars.

> Lees de volledige analyse

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.