Nieuws 07 december 2023

VBO bezoekt het House of AI

Op 27 november 2023 heeft een delegatie van het VBO het House of AI (Artifical Intelligence) bezocht te Kortrijk. Onder de noemer Flax (een knipoog naar de vlasactiviteiten die de streek vroeger kenmerkten) beoogt dat centrum de wereld van AI en de talrijke mogelijkheden van die fundamentele ontwikkeling inzichtelijk te maken voor het grote publiek. Flax staat daarbij voor ‘Future Learning and Augmented Xperience’.


Het House of AI is een initiatief van VIVES, ondersteund door de KU Leuven campus Kulak, Health House en de Europese Unie. De bezoeker van het centrum kan op laagdrempelige wijze kennismaken met de fenomenale kracht van artificiële intelligentie en de vele commerciële en industriële toepassingsmogelijkheden. Bijzonder aan het centrum is dat de bezoeker integraal onderdeel wordt van de ervaring, en zo op een boeiende manier de wereld van artificiële intelligentie kan ontdekken.

© House of AI

Een wandeling door het House of AI is als een wandeling door de nabije toekomst, waarin AI een integraal onderdeel zal worden van elke persoonlijke en economische activiteit. Wie voorsprong wil nemen (of eens persoonlijk met Albert Einstein in gesprek wil gaan), plant best een bezoek.

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.