Nieuws 03 november 2023

VBO mee op missie ‘down under’

Van 23 tot 27 oktober trok een Belgische delegatie van ruim 150 toonaangevende bedrijven onder het voorzitterschap van prinses Astrid, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, op economische missie naar Australië. Een land dat heel wat opportuniteiten biedt voor onze exportgerichte ondernemingen en dat bovendien, omwille van zijn ligging, infrastructuur en regionale allianties, kan fungeren als springplank voor een expansie naar de Indo-Pacific, een van de snelst groeiende regio’s ter wereld. Het VBO reisde mee en organiseerde er verschillende activiteiten om de Belgische ondernemers een handje te helpen bij hun internationalisering.

Op de eerste dag van de Belgische economische missie in Australië organiseerde het VBO, in samenwerking met zijn Australische partner EABC (European Australian Business Council), een powerlunch voor Belgische en Australische ondernemers in aanwezigheid van prinses Astrid en de Belgische ministers.

Die lunch vond plaats in het parlement van New South Wales, waar we werden verwelkomd door Greg Piper MP, voorzitter van het parlement. Prominente sprekers zoals Jason Collins, CEO van EABC,  Warwick Smith van de Business Council of Australia en Simon Hickey, CEO van Western Sydney Airport, spraken de gasten toe over de economische situatie in Australië en nieuwe mogelijkheden voor samenwerking tussen Belgische en Australische bedrijven. Karla Basselier, CEO van Fedustria en lid van de raad van bestuur van het VBO, benadrukte het belang van een snelle afronding van de onderhandelingen van het handelsakkoord tussen de EU en Australië, dat zowel van cruciaal economisch en strategisch belang is.

De laatste dag van de missie begon met ons traditionele ‘Success Stories Breakfast’. Verschillende Belgische bedrijfsleiders werden uitgenodigd om hun interessante verhalen over hun activiteiten in Australië te delen met prinses Astrid. Omdat we nieuwe markten niet altijd alleen kunnen veroveren, kregen de Belgische ondernemers de kans om hun lokale Australische partner uit te nodigen op dat ontbijt om samen hun succesverhaal voor te stellen. We hoorden interessante verhalen over hoe ze hun activiteiten in Australië hebben opgezet, voor welke uitdagingen ze staan, maar vooral welke opportuniteiten ze zien in de Australische markt.

Als bedrijfsorganisatie zijn we erg verheugd om te zien dat Belgische bedrijven zo succesvol zijn aan de andere kant van de wereld. Aangezien 90% van de toekomstige economische groei buiten de grenzen van Europa zal plaatsvinden, moeten onze bedrijven zich richten tot overzeese markten zoals Australië. Het VBO hecht dan ook veel belang aan die Belgische economische missies.

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.