Nieuws 17 oktober 2023

Vergadering met ambassadeur Kotthaus

Op vrijdagochtend 13 oktober had het VBO het genoegen om Z.Exc. Martin Kotthaus, de Duitse ambassadeur in België, te verwelkomen voor een ontbijtvergadering met onze leden over de uitdagingen waarmee de Duitse economie wordt geconfronteerd en de beleidsacties van de Duitse regering.

De Duitse ambassadeur gaf een uiteenzetting over de economische situatie in Duitsland en besprak ook een reeks actuele thema’s zoals de zogenaamde ‘Energiewende’ of energietransitie waar het land naar streeft en de geopolitieke spanningen en kansen voor verdere economische samenwerking tussen onze beide landen.

Het VBO hecht veel belang aan dergelijke bijeenkomsten. De Belgische economie is immers zeer exportgericht en dus is het altijd nuttig om goed geïnformeerd te worden over wat er politiek en sociaal-economisch gebeurt in de landen die onze belangrijkste handelspartners zijn. Duitsland is niet alleen de belangrijkste exportmarkt van onze economie – vooral voor chemische en minerale producten, transportmateriaal en machines –, maar ook de op een na belangrijkste leverancier van onze bedrijven. Daarnaast wijdde de ambassadeur aandacht aan de nieuwe Duitse groenewaterstofstrategie.

De vergadering was bovendien een uitstekende voorbereiding op het staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Duitsland begin december, waarbij onze vorsten zullen worden vergezeld door een economische delegatie.

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.