Nieuws 08 januari 2024

Voor een beter België − Verkiezingscampagne VBO op volle kracht

Op maandag 4 december zond Kanaal Z het eerste debat uit van de reeks van tien dieptegesprekken met verschillende partijvoorzitters. Pieter Timmermans (CEO VBO) en Bart De Wever (voorzitter NV-A) bijten de spits af. De debatten vormen de kern van de VBO-campagne ‘Voor een beter België’ die loopt tot 10 juni, de dag na de verkiezingen. Daarnaast kunnen de jongeren ook hun stem laten horen op het GenTonic-event. Alle debatten, eventinformatie, initiatieven, voorstellen en oplossingen voor toekomst vindt u terug op  www.horizon2030.be, de website die het VBO speciaal voor de verkiezingen lanceert.

De tien debatten worden de komende weken en maanden op het grote publiek losgelaten via een speciale website, sociale media en YouTube. Op die manier wil het VBO de boodschappen zo breed mogelijk verspreiden. De campagne is bedoeld voor iedereen die België tegen 2030 aan de kop van het Europese peloton wil zien: ondernemers, politici, experts, burgers, studenten, noem maar op!

Let’s Talk Elections met verschillende partijvoorzitters

Met het oog op de federale verkiezingen van 2024 organiseert het VBO, in samenwerking met Kanaal Z, een reeks debatten met tien partijvoorzitters. Elk debat is een open en constructieve discussie over de manier waarop we België sterker kunnen maken. Met als vertrekpunt telkens een aantal thema’s uit de tien speerpunten die het VBO op de verkiezingsagenda zet.

Weg van alle clickbait, sensatie en controverse. Het VBO koos bewust voor een individuele en uitgebreide debatformule omdat het iedereen de kans biedt de thema’s in de diepte toe te lichten, nuance te brengen, de context te schetsen … iets wat in de huidige, vluchtige politieke context meer uitzondering dan regel is. 

De gesprekken bewijzen dat de formule werkt en tot stevige uitspraken leidt. Om er enkele uit te pikken: Terwijl Bart De Wever (NV-A) de relativiteit van een level playing field belicht –  “Als de andere landen slechter presteren, dan versterk je je eigen concurrentiekracht” -, legde Maxime Prévot (Les Engagés) de klemtoon op de noodzaak om “een groter verschil te creëren tussen werkloosheidsuitkeringen en de lage en middenlonen, en zo werken en de zin van inzet te stimuleren”. Sammy Mahdi (cd&v) op zijn beurt wil dan weer schrapsessies op departementen organiseren waar we nutteloze regels durven afschaffen”.

Het gedetailleerde zendschema van alle debatten (inclusief herhalingen), bijbehorende informatie, de thema’s waarop we tijdens de debatten focussen … vindt u op WWW.HORIZON2030.BE, de website die het VBO speciaal lanceert naar aanleiding van de verkiezingen.

Een debat gemist? Geen nood. Terwijl de uitzendingen op Kanaal Z ‘beperkt’ zijn tot 50 minuten, posten we de ‘uncut’-versies op YouTube (www.youtube.com/@vbo-feb). Of u kunt ze (her)beluisteren via de afgeleide podcastreeks Let’s Talk Elections die we gelijktijdig met de televisiedebatten lanceren op Apple Podcasts en Spotify.

Tien speerpunten en een toekomstplan beyond 2030

Iedereen in dit land verdient het om het goed te hebben. Maar dat streven mag niet stranden als een nobel doel. Daarom engageert het VBO zich, samen met zijn leden-sectorfederaties voor een veerkrachtiger, welvarender en duurzamer land dat beter dan vandaag is voorbereid op de uitdagingen van morgen. Dat engagement gaven we vorm in een toekomstvisie, een concreet plan met 30 oplossingen voor evenveel uitdagingen: ‘Horizon België 2030’.

We zijn niet naïef. De vraag is niet of we alle doelen tegen 2030 zullen bereiken, maar wel welke thema’s bovenaan de agenda van de volgende legislatuur moeten staan. Dat zijn onze tien speerpunten waarrond onze campagne naar de verkiezingen is opgebouwd.

Download vanaf maandag 4 december ons toekomstplan op onze verkiezingswebsite www.horizon2030.be.

GenTonic: jongeren voor een beter België

Het VBO richt zich met zijn campagne natuurlijk ook op jongeren, of ze nu (voor het eerst) gaan stemmen of al politiek geëngageerd zijn. Voor hen organiseren we een grote ‘GenTonic’-debatavond met alle jongerenvoorzitters van de partijen.

Het debat vindt live plaats in het eventcafé BrewDog (vlak bij het Centraal Station in Brussel). De precieze datum vindt u binnenkort op onze verkiezingswebsite www.horizon2030.be.

Wie niets wil missen, volgt ons op linkedin.com/company/vbofeb/

Deel deze pagina:
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.