e-Facturatie – Maak van een verplichting een opportuniteit

Elektronisch factureren is snel, efficiënt en goedkoper. Sinds 1 januari 2017 is de Vlaamse overheid volledig overgeschakeld op elektronische facturatie voor alle nieuwe overheidsopdrachten. Ook de federale overheid verplicht de e-factuur vanaf 1 januari 2018 voor alle gepubliceerde overheidsopdrachten (van een waarde geraamd op meer dan 135.000 euro). Papieren of PDF-facturen zullen in de toekomst dus worden geweigerd. Het ziet er ook naar uit dat heel wat overheden, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen dit pad zullen volgen. Zij anticiperen immers op de Europese Richtlijn waarin overheden worden opgedragen om tegen 27 november 2018 e-facturen te ontvangen en te verwerken.

13 juni 2017

De Belgische overheid werkt al enkele jaren aan de ontwikkeling van e-Facturatie. Zo eist de Vlaamse overheid sinds begin dit jaar voor al haar overheidsopdrachten een elektronische factuur conform de Europese regels. Ook de federale overheid wil op de trein springen, zonder zich op een datum vast te pinnen. Elektronische facturen zullen van uw onderneming niet meteen een 'digital leader’ maken, maar het is wel een noodzakelijke stap in haar digitalisering!
> Lees meer

Dit artikel is deel van een reeks van elf artikels verschenen in het VBO-magazine REFLECT, met als thema ‘360° Digitaal vooruit! Daar spitsen we ons toe op die schakels binnen de waardeketen van een onderneming die dankzij een digitale transformatie, efficiënter worden en mijn bedrijf vooruithelpen. De tien andere artikels zijn:   

  1. Marketing & Sales > Lees meer
  2. Productie & Logistiek > Lees meer
  3. Customer service > Lees meer
  4. Research & Development > Lees meer
  5. Human Resources > Lees meer
  6. Legal > Lees meer
  7. Cybersecurity > Lees meer
  8. Strategie en Leadership > Lees meer 
  9. e-Government – Interview Alexander De Croo > Lees meer
  10. e-Government – 10-puntenplan digitale economie - Stand van zaken > Lees meer 

 Of lees het complete magazine REFLECT hier. 


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.