Wist u… dat ook ú de stap naar elektronische facturatie kan zetten?

In België zijn er reeds 40 aanbiedingen voor elektronische facturatie op de markt, zij het via boekhoud- of facturatiesoftware, aanbieders van diensten voor informaticasystemen (ERP), configuratie op maat... Sommige oplossingen zijn op maat van kmo’s of zelfstandigen, andere oplossingen beantwoorden aan de specifieke noden van een onderneming en haar omgeving.

Geschreven door Morgane Haid, COMPETENTIECENTRUM ECONOMIE & CONJUNCTUUR
12 juli 2017

Tal van publieke administraties anticiperen op de Europese richtlijn die overheden oplegt tegen eind 2018 e-facturen te ontvangen en te verwerken. Zo zijn zowel de federale als de Vlaamse overheid volledig aan het overschakelen op elektronische facturatie voor alle nieuwe overheidsopdrachten vanaf een bepaald bedrag. 

Misschien is dit ook voor u een mooie gelegenheid om over te stappen op elektronische facturatie! De voordelen zijn legio: snelheid (versturen en verwerken), efficiëntie (verdelen van facturen, controle en verificatie) en kostenvermindering (printen, versturen, verwerken…). Voor elke factuur die u verstuurt of ontvangt in geïntegreerd elektronisch formaat spaart u al snel meer dan 5 euro uit!

Elektronische facturen zullen van uw onderneming niet meteen een 'digital leader’ maken, maar het is wel een noodzakelijke stap in haar digitalisering!

Het jongste nummer van ons magazine REFLECT is gewijd aan de digitale economie. Eén artikel gaat specifiek over digitale facturatie. U kunt er onder meer terecht voor tips & tricks en links naar bijkomende informatie (lijst van dienstverleners, uitleg over het PEPPOL-netwerk,…).


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.