VBO: tevreden dat uitwerking effectentaks beperkt wordt tot wat werd afgesproken

De federale regering heeft vandaag beslist over de uitwerking van de effectentaks. Die zal alleen gelden voor beursgenoteerde aandelen die op een effectenrekening staan. Dat is een goede zaak volgens het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

Geschreven door Bart Croes / Sophie Sine, COMMUNICATION & EVENTS
28 september 2017

In het zomerakkoord werd beslist dat wie meer dan 500.000 euro op een effectenrekening heeft staan, onderworpen wordt aan een belasting van 0,15%. Het was echter niet duidelijk om welke beleggingen het zou gaan. Als niet-beursgenoteerde en nominatieve aandelen onder de effectentaks zouden vallen, zouden ook kleine familiebedrijven de belasting moeten betalen. Door enkel beursgenoteerde aandelen die op een effectenrekening staan te belasten, zal dat nu niet meer het geval zijn.

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: “We zijn tevreden dat het gezond verstand heeft gezegevierd door het toepassingsgebied van de effectentaks te beperken tot wat initieel werd afgesproken. Nu is het zaak dat er ook snel duidelijkheid komt over de hervorming van de vennootschapsbelasting, inclusief de fiscale consolidatie. Bedrijven willen fiscale zekerheid voor de komende jaren, wat het investeringsklimaat alleen maar ten goede kan komen.”


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.