Wintertijd gaat in op 28 oktober om 2 uur

De wintertijd gaat in tijdens de nacht van zaterdag 27 oktober op zondag 28 oktober om 2 uur ’s morgens.

15 oktober 2018

De klok wordt dan één uur achteruitgedraaid (3 uur wordt 2 uur) – dus 1 uur extra slapen! Dit in toepassing van het KB van 19 december 2001 (BS van 28 december 2001) tot uitvoering van de EG-richtlijn van 21 januari 2001 ter zake. Dit KB legt de overgang naar de wintertijd vast telkens op de laatste zondag van oktober – deze beslissing werd genomen voor onbepaalde tijd.

De collectieve arbeidsovereenkomst nr. 30, die op 28 maart 1977 ter zake in de Nationale Arbeidsraad werd gesloten, regelt de problemen in verband met de beloning van sommige werknemers bij overschakeling naar het winteruur.

De Europese Commissie wil dat de lidstaten op zondag 31 maart 2019 voor de laatste keer omschakelen naar de zomertijd. Tegen april zou elke lidstaat dan aan de Commissie moeten meedelen of hij voor permanente zomer- of wintertijd kiest.


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.