Bedrijven sensibiliseren voor kinderrechten

Kinderrechten zijn meer dan we denken ook zaak van de businesswereld. En België is daarbij een pionier. In de commissie Children’s Rights and Business Principles’ (CRBP) nemen bedrijven het voortouw en bundelen ze hun krachten met experts uit de non-profit, overheid en academische wereld. Dat is uniek in de wereld. In 2017 zetten covoorzitters Chris Van Doorslaer (CEO Cartamundi) en Olivier Marquet (CEO UNICEF Belgium) opnieuw hun schouders onder een breed actieplan.

17 januari 2017

Kinderrechten zijn allerminst een zaak van het beleid, de overheid en ngo’s alleen. Ook bedrijven spelen een belangrijke rol in de bescherming ervan. Sterker, het VBO is ervan overtuigd dat respect voor kinderen en hun rechten deel is van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van elke ondernemer. En helpt mee om ondernemers te overtuigen dat kinderrechten een essentiële investering vormen voor een duurzame toekomst en maatschappij.

Het is echter niet zo evident om de soms uiteenlopende belangen met elkaar te verzoenen. En toch doen bedrijven veel meer dan op het eerste gezicht wel lijkt, op veel vlakken zelfs onbewust. De commissie stelt zich daarom ook als hoofdtaak in 2017 om die best practices nog meer te delen en uit te dragen. Bovendien wil ze het aantal actieve leden uitbreiden, liefst verdrievoudigen. En ook kmo’s actiever betrekken bij de werking van de commissie.

Hoe concreter, hoe beter. Dus wil de CRBP-commissie in 2017 praktijkgerichte tools aanreiken waarmee bedrijven concreet aan de slag kunnen om de kinderrechten via hun bedrijfsvoering te beschermen. Om dat actieplan tot een goed einde te brengen, is de huidige covoorzitter Chris Van Doorslaer (CEO Cartamundi) bereid om zijn mandaat te verlengen.

> Klik hier voor meer informatie over Children’s Rights & Business Principles
>
Bekijk alvast de videocases van Cartamundi, Solvay, IKEA Belgium, Mithra Pharmaceuticals en Telenet
> Klik hier voor de brochure 'Kijkt u ook weg?'


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.