Competentiecentrum Recht & Onderneming van het VBO bezoekt Natan

Het Competentiecentrum Recht & Onderneming van het VBO mocht op bezoek bij Natan en werd er ontvangen door ontwerper Edouard Vermeulen zelf. De officiële hofleverancier staat al 30 jaar aan het hoofd van het modehuis. Hij heeft maar één drijfveer: passie.

03 juli 2017

Die passie is onontbeerlijk voor deze binnenhuisarchitect van opleiding, die eigenlijk niet bestemd was voor de modewereld. Vandaag leidt hij een bedrijf van 70 werknemers en bestaat zijn job voor zo’n 20% uit styling. De rest van zijn tijd gaat grotendeels op in marketing en het financieel beheer van de onderneming.

Edouard Vermeulen wil het vakmanschap 100% Belgisch houden. De ‘made in Belgium’-producten van Natan zijn te vinden in 130 verkooppunten die 2 collecties per jaar aanbieden. Bij Natan tellen ze niet in jaren, maar in semesters. Om de zes maanden ligt er een nieuwe collectie in de rekken en begint het proces dus opnieuw van nul.

Natan is dan wel een modeonderneming, het blijft een onderneming. Het atelier ligt in hartje Brussel, wat tal van mobiliteitsproblemen met zich meebrengt. Ook de loonkosten zijn problematisch, zeker in de zeer concurrentiële textielsector. Tot slot maken de stijgende grondstofprijzen het werk van het Belgische modehuis er niet makkelijker op.

Aan het eind van het bezoek vertrouwt Edouard Vermeulen ons het volgende toe:“Ik hou van de confrontatie van ideeën, van dialoog. Dat hebben we nodig, zo gaan we vooruit. In mijn creaties mag ik nooit te ver afwijken van het DNA van ons merk, maar zoek ik wel constant naar nieuwigheden. Dat is een moeilijk evenwicht, maar dat is vernieuwing.”

Philippe Lambrecht, bestuurder-secretaris-generaal van het VBO: “Ik wil de heer Vermeulen hartelijk bedanken om het VBO te verwelkomen. Natan is een 100% Belgische onderneming die over de hele wereld geroemd wordt voor haar vakmanschap en waarop ons land trots mag zijn.”


Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.

VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.