Sectoren en ondernemingen in de “driver’s seat” voor meer diversiteit en inclusie

Het belang van diversiteit en inclusie voor sectoren en ondernemingen is ondertussen overduidelijk en niet meer te negeren. Naast een sociale meerwaarde is er ook een grote economische meerwaarde. Nog veel ondernemingen weten echter niet hoe ze hier aan moeten beginnen. Goede voorbeelden kunnen helpen om meer diversiteit en inclusie in ondernemingen te realiseren. Febelfin heeft met #InclusionInFinance 25 handige tools verzameld om van diversiteit en inclusie op de werkvloer een succes te maken.


Hanne De Roo, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
19 oktober 2021

Febelfin lanceerde de campagne ‘#InclusionInFinance’ als inspiratie voor ondernemingen om te investeren in meer diversiteit en inclusie. Op een humoristische manier introduceert #InclusionInFinance enkele gewaagde stellingen rond vier thema’s: onbewuste vooroordelen, inclusieve werkcultuur, inclusief leiderschap en microagressies. Twee bekende Belgen zetten mee hun schouders onder dit initiatief: William Boeva en Bwanga Pilipili.

Febelfin ontwikkelde een e-book met handige tools waarin ze je op weg helpen met het wegwerken van onbewuste vooroordelen, het stimuleren van een inclusieve werkcultuur, het ondersteunen van inclusief leiderschap en het leren omgaan met microagressies. Deze tools zijn niet enkel toepasbaar op de financiële sector maar kunnen evengoed gebruikt worden in andere sectoren.

Een inclusieve en diverse werkvloer is een win-win voor zowel werknemers als werkgevers en beantwoordt volledig aan de maatschappelijke noden van een samenleving in verandering, waarbij ondernemingen de spiegel van de samenleving zouden moeten zijn.

Op www.inclusioninfinance.be kunnen ondernemingen een gratis e-book met 25 praktische tools vinden om op een inclusieve manier aan de slag te gaan op de werkvloer.

Een van de tools die ook in het gratis e-book staat, zetten we graag specifiek in de kijker: het ‘Inclusive Panels Charter’. Het VBO heeft het ‘Inclusive Panels Charter for Organisations’ ondertekend en moedigt sectoren en  ondernemingen aan om hetzelfde te doen. Meer informatie vindt u op www.inclusivepanels.be. Door dit charter te ondertekenen, engageert uw organisatie zich om panels meer gemengd samen te stellen en meer bewustwording te creëren over het belang van divers samengestelde panels, zowel op het vlak van gender, leeftijd als achtergrond.

VBO – Het is belangrijk dat diversiteit en inclusie deel uitmaken van de Belgische ondernemingen, omdat zij de reflectie moeten zijn van de maatschappij waarin zij handelen. Sectoren en ondernemingen zijn het best geplaatst om hier zelf invulling aan te geven, op maat van de noden van de sector en de onderneming. Een ‘one size fits all’-oplossing, zoals de politiek meestal wenst, werkt niet. Het is aan de ondernemerswereld om hier een voortrekkersrol in te spelen. 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.