Women on Board zoekt nieuwe bestuurders – ben jij de geschikte kandidaat?

Women on Board is een non-profitorganisatie die zich inzet om meer vrouwelijke bestuurders af te vaardigen naar Belgische private en publieke ondernemingen.


Monica De Jonghe, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
28 april 2021

Om meer genderdiverse raden van bestuur te bekomen, krijgen bedrijven toegang tot een pool van 300 getalenteerde kandidates om de rol van bestuurder op te nemen in grote, middelgrote en kleine ondernemingen. Deze kandidates worden zorgvuldig gescreend en geselecteerd door een tienkoppig toelatingscomité op basis van vooraf vastgelegde criteria. Monica De Jonghe, directeur-generaal van het VBO, is zelf lid van de raad van bestuur van Women on Board en doet hierbij een oproep aan geëngageerde kandidaten voor de functie van bestuurder van Women on Board. Er is 1 openstaande vacature in 2021 en 3 in 2022. Ben jij een gedreven persoon die zich mee wil inzetten voor meer diverse raden van bestuur en bereid is om daar de nodige tijd voor vrij te maken? Ga dan zeker kijken naar de vacature waar je te weten komt wat er precies van jou wordt verwacht en wat je moet doen om je kandidaat te stellen.

VBO – Het VBO draagt Women on Board een warm hart toe. Er is geen enkel excuus meer om bij de zoektocht naar nieuwe bestuursleden het gebrek aan competente vrouwelijke kandidates als reden op te geven. En dat genderdiversiteit in de cockpit van een onderneming loont, is ondertussen genoegzaam bewezen.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.