Nieuw Douanewetboek van de Unie treedt in werking op 1 mei 2016

Het nieuwe Douanewetboek van de Unie treedt in werking op 1 mei 2016. De Union Costums Code (UCC) zal gelden als het nieuwe regelgevende kader voor wetgeving en procedures met betrekking tot douane binnen de Europese Unie.


Wesley De Visscher, COMPETENTIECENTRUM FISCALITEIT & INVESTERINGEN
12 januari 2016

Sommige verordeningen zijn in dit nieuwe douanewetboek nog niet officieel gepubliceerd of zijn nog in onderhandeling. Sommige elementen, zoals de datum voor het uitrollen van de elektronische systemen, zijn dus louter indicatief. Deze EU-richtlijnen zullen in de komende weken en maanden gepubliceerd en beschikbaar worden. Ondertussen werkt de Fiscale Administratie, in samenwerking met het bedrijfsleven en in het kader van het Nationaal Forum Douane, ook aan een uitgebreide FAQ.

VBO – Als VBO zijn we zeer tevreden met deze proactieve communicatie van de Administratie. Met deze eerste informatie kan u zich reeds voorbereiden op de komst van de UCC.

> Klik hier voor het informatiedocument omtrent het Douanewetboek van de Unie

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.