Parijse businessschool HEC presenteert haar acht meest veelbelovende start-ups op het VBO

Een delegatie van de incubator van de bekende Parijse businessschool HEC is naar Brussel afgereisd om er acht van haar meest beloftevolle start-ups voor te stellen.


Edward Roosens, COMPETENTIECENTRUM ECONOMIE & CONJUNCTUUR
17 mei 2022

Tot die start-ups behoort ook Exwayz, dat momenteel innovatieve software ontwikkelt die de gegevens van alle LiDAR-sensoren ‘real-time intelligent’ maakt. Ook de start-up Roomba was aanwezig. Roomba ontwikkelde het eerste platform waarmee openbare plaatsen kunnen worden gereserveerd voor de organisatie van een evenement. Met dat concept wil de start-up bovendien ook naar België trekken. Viabeez, ten slotte, is een Bretoense start-up, die een digitaal platform heeft ontworpen om de toegang tot de gezondheidszorg voor werknemers te vergemakkelijken.

Het VBO lichtte van zijn kant ook toe hoe het de samenwerking op het vlak van innovatie wil stimuleren. Ons Young Talent in Action-platform is daar een mooi voorbeeld van. Starters kunnen daar hun ervaring met jongeren delen en zo hun zin voor ondernemen bij afgestudeerden aanwakkeren. Het stimuleren van ondernemerschap is bovendien een belangrijk hoofdstuk in ‘Horizon Belgium 2030’, het toekomstplan dat het VBO voor ons land heeft uitgewerkt.

Start-ups zijn de zuurstof van onze economie. Ze zijn belangrijk voor de economische groei, de werkgelegenheid en de welvaart (in ruime zin) van ons land. De opzet van deze pitch sluit mooi aan bij de missie van het VBO, met name het ondernemersklimaat ondersteunen en de ondernemerszin stimuleren. Als grootste werkgeversorganisatie van het land zijn we voortdurend op zoek naar opportuniteiten om ondernemend talent kansen te geven om zich te ontplooien. 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.