VBO verwelkomt 2.000 deelnemers op derde Young Talent in Action XXL

Op maandag 21 oktober stroomden ruim 2.000 deelnemers naar de derde editie van Young Talent in Action in de Brusselse BOZAR. Eenbrede waaier van enthousiaste en gemotiveerde jongeren uit meer dan honderd (hoge)scholen en universiteiten, jonge ondernemers en starters uit alle hoeken van het land zochten en vonden er inspiratie over de mogelijkheden op de arbeidsmarkt via speeddates met CEO’s, inspirational talks, workshops en stands van onze leden-sectorfederaties en partners met de focus op de jobs van de toekomst.


Stefan Maes, COMMUNICATION & EVENTS
23 oktober 2019

Toen het  VBO in 2015 Young Talent in Action (YTiA) lanceerde, was het de bedoeling om de kloof tussen jongeren en de arbeidsmarkt te dichten. Dat is de voorbije jaren deels gelukt, mede door de verlaging van de lasten op arbeid, ingrepen in de arbeidsmarkt en enkele onderwijsmaatregelen, zoals een verdere uitrol van duaal leren. “Maar er is meer nodig. We zijn dan ook vastberaden om de problematiek van jongerentewerkstelling op de agenda te blijven zetten. Met YTiA brengen we jongeren en arbeidsmarkt dichter bij elkaar én trachten we jongeren maximaal te inspireren”, zegt Pieter Timmermans, CEO van het VBO. Tal van scholen zetten samen met het VBO de schouders onder de organisatie van het event en zorgden voor de ondersteuning bij taken als onthaal, veiligheid en catering. Minister Valérie Glatigny, bevoegd voor hoger onderwijs in de Franstalige gemeenschap, nam ruimschoots de tijd voor een uitgebreid bezoek aan het event. Naast het tweejaarlijkse XXL-event zet het VBO in op een permanente Young Talent-campagne samen met 400 jonge ambassadeurs en een aantal partners. Meer info: www.youngtalentinaction.be

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.