Young Talent in Action verbreedt horizon

Sinds het VBO in 2015 Young Talent in Action lanceerde, gaat de ambitie crescendo. Het initiatief om meer jobs te creëren voor meer jongeren is snel uitgegroeid tot een hechte community die de uitdagingen voor jongeren en hun professionele toekomst aanpakt. Dankzij de blijvende steun van jongeren, werkgevers, leerkrachten, politici... blijft Young Talent in Action groeien.


Nga Nguyen, COMMUNICATION & EVENTS
01 oktober 2019

We schrijven 2015. De jeugdwerkloosheid stond nog nooit zo diep in het rood: meer dan 88.000 jongeren zijn werkloos in België. Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zet het probleem bovenaan de agenda en lanceert Young Talent in Action. Missie?Oplossingen vinden om de obstakels tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt weg te werken. Beter nog: de mismatch ombuigen naar een match en zo de tewerkstellingskansen van jongeren bevorderen. 

We zijn 2019. Vier jaar na de lancering luidt de slogan van Young Talent in Action ‘Voor en door jongeren'. Jongeren zijn de kernspelers van Young Talent in Action. Aan hen om samen met alle actoren hun kansen op de arbeidsmarkt maximaal te verzilveren, vandaag en morgen. Young Talent in Action wil die ambitie uitdragen in al zijn activiteiten, de communicatie voorop. Na enkele maanden van intensief en creatief denkwerk zijn de nieuwe identiteit en dito website een feit. De focus ligt op de YTiA-community, in het bijzonder op de jongeren, die zo een platform krijgen waar ze elkaar kunnen inspireren, motiveren, … en waar alle actoren visies, ideeën en informatie kunnen uitwisselen.

Bruggen bouwen …
… blijft deel van het DNA van Young Talent in Action. Jongeren helpen om hun professionele toekomst in eigen handen te nemen, is van cruciaal belang. Net als het stimuleren van de wisselwerking tussen jongeren en de wereld van werk, het onderwijs en het beleid.

Dat kan niet zonder concrete acties: informatie uitwisselen, ervaringen delen, inspiratie en hefbomen bieden … YTiA XXL is zo’n dynamisch kruispunt. Op 21 oktober 2019 geeft het VBO zo’n tweeduizend jongeren de kans om een hele dag hun eigen toekomst in handen te nemen. Tijdens het dagvullend event in BOZAR krijgen ze een pak concrete informatie over de beroepen van de toekomst en de arbeidsmarkt. Ze leren er hun hard en soft skills ontdekken en aanscherpen, kunnen speeddaten met CEO’s en HR-verantwoordelijken van grote Belgische ondernemingen en ondernemers van hun eigen generatie ontmoeten. Maar bovenal hun parcours en verhalen delen met leeftijdsgenoten.

Ambassadors als klankbord
Kennis en ervaringen uitwisselen, is trouwens precies wat de 250 YTiA Ambassadors dagelijks doen. Ze versterken hun ervaring, kennis, competenties en professionele netwerken en delen die vervolgens via de community op de events die Young Talent in Action het hele jaar door organiseert. Tegelijk vormen ze voor de andere stakeholders een waardevol klankbord. Door te investeren in zichzelf en in hun toekomst verbreden ze niet alleen hun eigen horizon, maar ook die van Young Talent in Action.

Meer info? Of benieuwd naar de nieuwe look-and-feel? Surf naar www.youngtalentinaction.be

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.