COVID-19 - De ontginningsbedrijven (Fediex) trekken hun lessen uit de crisis

Fediex, de beroepsfederatie die alle ondernemingen verenigt die actief zijn in ontginning en veredeling van onbrandbaar gesteente, bracht onlangs een speciaal nummer uit van zijn eigen magazine QuadrariaMag, getiteld "Confinement-Déconfinement: la parole à nos membres!" (Van lockdown naar versoepeling: het woord aan onze leden). Het doel? Aan de hand van getuigenissen en soms uiteenlopende ervaringen de leden aan het woord laten over hoe zij de hele gezondheidscrisis hebben beleefd, vanaf de aankondiging van de lockdown tot aan de geleidelijke heropstart van de activiteiten.

Een heel aantal mensen passeert de revue, uit uiteenlopende functies: van management tot veiligheid, over human resources en milieubeheer. Zij vertellen stuk voor stuk over hoe zij de voorbije weken en maanden hebben ervaren - snel bijsturen van een hele organisatie, dagelijks beheer van de nieuwe manier van werken en, tot slot, de heropstart - en trekken er positieve lessen uit. Eén van de eerste? Het belang van goede communicatie.

Met dit magazine wil Fediex ook ervaringen uitwisselen, waarvoor onze dank!  (het magazine bestaat enkel in het Frans)

 

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.