COVID-19: Openbaar vervoer

UPDATE 8/05/2020 – Aanbevelingen voor gebruikers van het openbaar vervoer

  • Sinds 4 mei is een mondmasker (dat mond en neus bedekt) verplicht op het openbaar vervoer voor reizigers vanaf 12 jaar
  • Koop uw vervoerbewijs online (de verkoop aan boord werd afgeschaft)
  • Vooraan instappen is niet meer mogelijk
  • Verplaats u zo min mogelijk tijdens de piekuren en hou voldoende afstand (minstens 1,5 meter)
  • Respecteer de essentiële hygiëneregels (nies of hoest in een wegwerpzakdoekje of je elleboogholte) en blijf thuis als je ziek bent

Om verspreiding en besmetting te vermijden, worden de vervoermiddelen regelmatig schoongemaakt. Er wordt maar een beperkt aantal passagiers toegelaten tot elk vervoermiddel.

> Lees ons volledige dossier Impact coronavirus (COVID-19) op ondernemingen

 

NMBS

Na de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad op vrijdag 24 april, stelden de NMBS en Infrabel alles in het werk om een treinaanbod te voorzien dat sinds 4 mei weer zo goed als volledig is, om tegemoet te komen aan de vervoersnoden van de betrokken reizigers.

Alle beschikbare info vindt u op de website van de NMBS.
 

MIVB

Sinds maandag 4 mei breidt de MIVB, als gevolg van de maatregelen van de exitstrategie, geleidelijk haar vervoeraanbod uit. Reizigers worden verzocht om de realtime-informatie op de wachttijdschermen, in de applicatie en op de website te raadplegen. De nachtbussen van het Noctis-net rijden voorlopig niet.

Alle beschikbare info vindt u op de website van de MIVB.  

TEC

Het vervoeraanbod is aangepast tot en met 17 mei. Alle lijnen van het TEC-net blijven rijden volgens de uurregeling van de schoolvakanties. Dat tot de scholen geleidelijk aan weer opengaan, dat wordt op dit moment voorzien op 18 mei.

Alle beschikbare info vindt u op de website van de TEC.  

De Lijn

De Lijn rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. De Antwerpse trams rijden pas vanaf 15 mei volgens de normale dienstregeling. Lijn 38 (Centrumbus Blankenberge) rijdt opnieuw vanaf 11 mei. De studentenpendel (lijn 586) in Leuven rijdt niet. Lijnen stoppen aan de grens met Nederland. De Lijnwinkels openen opnieuw vanaf maandag 11 mei.

Alle beschikbare info vindt u op de website van De Lijn.

De aangepaste dienstregeling vindt u terug in de routeplanner.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEF IMPACT

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.