Sociale partners ondersteunen vaccinatiecampagne

SAMEN tegen corona, SAMEN voor vaccinatie!

We willen allemaal de bladzijde van de coronapandemie zo snel mogelijk omslaan. We willen niet dat onze familieleden, onze collega’s, onze vrienden ... nog (ernstig) ziek kunnen worden of overlijden door dit coronavirus en we willen opnieuw vrij en zorgeloos kunnen werken, reizen, op restaurant gaan, onze hobby’s beoefenen, opnieuw SAMEN dingen doen en beleven.


Kris De Meester, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
16 maart 2021

Daarom wensen de werkgeversorganisaties en de vakbonden het belang van vaccinatie tegen het coronavirus in de verf te zetten aan de hand van een gezamenlijke affiche en visueel materiaal. Ze moedigen iedereen aan om zich te laten vaccineren.

Met een vaccin beschermt u zichzelf, omdat u niet of veel minder ziek wordt als u in aanraking komt met het virus. Meer nog, als veel mensen immuniteit of weerstand hebben, zal het virus veel minder kunnen circuleren, wat de ganse gemeenschap ten goede komt. Als meer dan 70% van de bevolking is gevaccineerd, zal het virus zich minder snel verspreiden en zal de terugkeer naar het normale leven makkelijker gaan.

De vaccinatie tegen het coronavirus gebeurt op vrijwillige basis en is gratis voor iedereen.

Tot er genoeg mensen zijn gevaccineerd, is het zeer belangrijk dat we alle principes en maatregelen uit de Generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan en uit de sectorgidsen correct en consequent blijven toepassen. Zo houden we de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk onder controle en om vermijden we dat mensen besmet worden.

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.