De ‘CSR Professional of the Year 2019’ is …

Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel, en Nicolas Declerq, oprichter van Brasserie Leopold 7, werden op 20 februari 2020 tijdens het vijfde ‘CSR Professional of the Year’-event verkozen tot CSR Professional of the Year 2019.


Hanne De Roo, COMPETENTIECENTRUM WERK & SOCIALE ZEKERHEID
02 maart 2020

Niet enkel de jury, waarin o.a. VBO directeur-generaal Monica De Jonghe zetelt, maar iedereen in de zaal kon zijn stem uitbrengen voor zijn of haar favoriet. Zo bleef het spannend tot de laatste minuut.

De CSR Professional of the Year 2019 speelt binnen zijn of haar bedrijf of organisatie een strategische en onmisbare ‘corporate social responsibility’-rol als motivator, inspirator of implementator. Dat kan onder meer als CEO, HR-manager, marketeer, projectleider of event manager. CSR Professionals zijn échte ambassadeurs voor duurzaamheid. Zij moeten de drijfkrachten zijn in een onderneming en een inspiratie voor de volgende generatie.

CSR maakt deel uit van de strategie van bedrijven en van het dagelijkse beheer van organisaties. CSR is ook een troef voor de performantie van bedrijven. Het helpt bedrijven om zich te onderscheiden van elkaar. Ze willen een meerwaarde bieden en hun steentje bijdragen aan de huidige sociale uitdagingen. Duurzaamheid speelt niet meer enkel op ecologisch vlak, maar sijpelt door naar alle niveaus van een onderneming.

Er werden dit jaar ook zes CSR Pioneers of the Year 2019 gekozen: starters op het gebied van CSR die het voorbije jaar op inspirerende wijze een toonaangevend project of best practice hebben neergezet. Die titel ging naar:

- Jonas Mallisse (Too Good To Go) in de categorie ondernemingen (Nederlandstalig)
- Farah Laporte (Refu interim) in de categorie non-profit (Nederlandstalig)
- Augustin Nourissier (SkyFarms) in de categorie ondernemingen (Franstalig)
- Caroline de Cartier (Teach for Belgium) in de categorie non-profit (Franstalig)
- Vincent Bulteau (gemeente Beauvechain) in de categorie openbare & lokale besturen (Franstalig)

Meer informatie: http://www.csrprofessionaloftheyear.be

Onze partners

Actiedomeinen

Een gezond ondernemingsklimaat is essentieel voor een gezonde economie en duurzame groei in België. Als VBO nemen we de verantwoordelijkheid om de motor van onze welvaartsstaat op kruissnelheid te houden. Om dat te bereiken, focussen we op 18 actiedomeinen die bijdragen tot een duurzame groei.


VBO-NIEUWSBRIEVEN EN PERSBERICHTEN

Schrijf u nu in en ontvang wekelijks de laatste artikelen direct in uw mailbox.